Фолклорни ритми от 3 континента звучаха по бургаските улици (СНИМКИ)

Фолклорни ритми от 3 континента звучаха по бургаските улици по повод откриването на 45-то издание на Международния фолколорен фестивал.

По традиция пъстрото дефиле бе част от официалната церемония по откриването на престижния международен форум в Летния театър.

В първата фестивална вечер бе връчена и Националната награда за народно песенно и танцово творчество „Нестинарка“. Тазгодишния носител на престижния приз е Северняшкия ансамбъл от град Плевен. Ръководителят на ансамбъла Иван Вълев получи наградата от  зам.-кметът по култура и образования Йорданка Ананиева.

В тазгодишното издание на фестивала ще вземат участие групи от 12 държави – Виетнам, Гърция, Германия, Грузия,Индия, Полша, Румъния, Русия, Словакия, Сърбия, Судан и България, които ще представят своя бит и култура. С песни и танци от своя роден край, представителите на съответните страни ще накарат публиката максимално да се потопи в атмосферата на фестивала.

Освен на сцената на Летния театър в Бургас, концерти ще има и на открити сцени в града, празнични дефилета и изложба-базар на традиционни сувенири.

Със спектакъл на 25 август, в който ще се включат всички участници, ще бъде закрито 45-то издание на МФФ Бургас.

Фестивалът е добра възможност за бургазлии и за гостите на града да се насладят на цветния и шарен спектакъл, да се докоснат до културите, представени от 12-те държави-участници и да опознаят народното им творчество.

- реклама -