FN представя: Хоби, което се ражда когато пуснеш духа от бутилката

Тя съживява стари или ненужни бутилки. Превръща ги в картина, в незабравим спомен, в красив сувенир и незаменим подарък. Какво се случва когато пуснеш духа от бутилката, разказва със своето хоби Светла Иванова.

Светла Иванова е родена в Ст.Загора. Завършила е ТЕ „Н.Вапцаров“ гр.Твърдица и Колеж по административен мениджмънт гр.Варна.

Работи като продавач-консултант в магазин за дрехи обувки и аксесоари. В свободното си време посвещава на своето хоби- декупаж и декорация на различни вещи и предмети.

Как започна да украсяваш и рисуваш бутилки? Това хоби ли ти е и учила ли си се от някого?

Всичко започна от една стара стъклена бутилка от бира, върху която реших да направя първият си декупаж. Любопитството ми от това как ще се получи и желанието ми да науча повече за това изкуство ме накараха да я направя само за няколко кратки часа. Достави ми голямо удоволствие! Цялата информация за декупажа и самата техника ми е от интернет сайтовете и Ютуб и ми стана хоби!

Защо бутилки? Знам, че вдъхваш живот и на други вещи, но бутилките нещо символизират ли за теб? Нещо като дух в бутилка, бутилките, в които се пускат послания по вода?

Бутилките са най-лесни и привлекателни за декупаж и декорация и могат да се подаряват по абсолютно всякакъв повод…дори и баз такъв! Една красива бутилка само например като украса на масата доставя голямо удоволствие на гостите и погледът им е все в нея! Всяка една бутилка може би има своето послание!

Имаш ли някаква специална поръчка- за надпис или изображение на бутилка? Някаква хубава история, която да ни разкажеш?

Когато имам поръчка за бутилка винаги се съобразявам с повода- рожден ден, имен ден, сватба, за ловджии или рибари, коледни или новогодишни. Най-нестандартната ми обаче беше за един военен който колекционира умалени макети на танкове и самолети и искаше да му направя нещо на тази тема. Мислех, че се шегува! С тази бутилка наистина се забавлявах- тя беше предизвикателство за мен! Крайният резултат се оказа благодарност и задоволство от моя подарък!

Имаш ли любима бутилка, която да си направила по специален повод или специален човек?

Първата бутилка,която изработих стана много сполучлива и я подарих на най-специалният за мен човек- моята дъщеря! Ей така без повод, заради думите и…“Не я подарявай! Страхотна е!“

Имаш бутилки, които имат приказен елемент и са за деца. Децата харесват ли ги и поръчват ли си по някакъв повод такива сувенири?

Това са любимите ми бутилки ,в които съм вложила всичко от себе си! Отвличат ме просто в незнайни светове. Имам дори нови идеи за тях- да декорирам илюстрации от приказки и анимационни филмчета. Мисля, че доста деца съм зарадвала с такива, които предимно съм подарила…защото този малък красив жест прави всяко дете щастливо! Тези бутилки се поръчват предимно за детски партита и рождени дни.

На какви предмети още вдъхваш живот? И може ли старата вещ да получи нов живот?

Да твориш е прекрасно и вълшебно! Създавам това, което си представям! Например страшно много се вдъхновявам от красивите тумбести бурканчета по хранителните магазини, които превръщам във вазички и моливници. Почти във всеки дом има стари чайници, фенери от едно време, газови лампи и т.н.

Чайниците за мен са друго предизвикателство! Дори самата аз понякога се изненадвам от крайният резултат и очевидно става как една стара вещ получава нов живот. Интерес проявявам и към стари ютии, часовници, керемиди, саксии, чаши и руски матрьошки.

Кое ти носи по-голямо удовлетворение- когато видиш красивото шише, чайник или друг предмет или когато хората ти го харесат и си го купят?

Един чайник например стана неузнаваем след дълга преработка и клиентката ме попита дали това е същият, който ми е дала…беше изненадана! И ето за това по-голямо удовлетворение ми носи най-вече възхищението на хората и тяхната благодарност!

 

 

 

 

- реклама -