Джасмин Флюри
Снимка: twitter.com/fisalpine

Джасмин Флюри взе сензационна титла в спускането

Швейцарката Джасмин Флюри сензационно спечели световната титла в спускането за жени от първенството по ски-алпийски дисциплини. Тя се спусна с втори стартов номер по трасето и даде време 1:28.03 минути. То остана недостижимо за останалите участнички до края на състезанието.

29-годишната Джасмин Флюри нямаше сериозни успехи досега в кариерата си. Тя няма място в Топ 10 на предишни световни първенства. Освен това има една победа за световната купа – в супер-Г преди пет години.

Втора днес завърши австрийката Нина Ортлиб – на четири стотни след победителката. Трета се нареди друга швейцарка – Корин Зутер – на 12 стотни след Флюри. Зутер защитаваше титлата си от предишното първенство в Кортина д’Ампецо. Тя има и сребро в дисциплината от Оре 2019.

Голямата фаворитка София Годжа беше дисквалифицирана. Тя не успя да премине чисто през една от вратите в долната част на трасето. „Разочарована съм. Всички очакваха титла от мен, дадох всичко от себе си, но не успях да взема поне медал. Болезнено е“, каза Годжа.

Двукратната световна шампионка от Кортина 2021 Лара Гут-Бехрами остана девета.

- реклама -