Ханзи Флик, Байерн
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Флик обяви: Искам да напусна Байерн

Треньорът на Байерн Мюнхен Ханзи Флик обяви, че иска да напусне клуба в края на сезона. Той го направи след успеха с 3:2 над Волфсбург.

Специалистът сподели за Sky, че „иска да бъде освободен“ от договора си с баварския колос. Контрактът изтича през 2023-а, но не е ясно дали Байерн ще уважи желанието му. Флик не обяви причините за решението си.

56-годишният треньор, който изведе Байерн до требъл миналата година и шест трофея за 2020-а, сподели, че вече е информирал играчите за решението си. „Беше важно те да го научат от мен, тъй като имаше спекулации. Проблемът ми не с играчите – от тях съм изключително щастлив„, каза треньора.

Преди дни Лотар Матеус обяви, че Флик ще е следващият селекционер на националния отбор на Германия. Самият треньор обаче не е наясно с бъдещето си. „Не е истина, че сме имали дискусии. Въобще не сме говорили с федерацията. Разбира се, това е опция, която всеки треньор трябва да обмисли. Но първо трябва да смеля всичко. Последните седмици бяха сложни. Затова и беше толкова важно да кажа на клуба и на играчите“, обясни той.

- реклама -