Flashnews

Flashnews сред отличените на Годишните награди на Министерството на туризма

Журналистът Илияна Иванова от Flashnews се класира на трето място в конкурса на Министерството на туризма. Тя кандидатства с журналистически материал, посветен на туризма в България в категорията за онлайн медия.

Статията на Илияна Иванова „Най-чистият въздух на Балканите е в Рая, наречен Родопи“ получи подкрепата на гласувалите в допитването въпреки оспорваната конкуренция.

Официалната церемония по връчването на вторите Годишни награди на Министерството на туризма се състоя в зала „Концертна“ на Централния военен клуб.

На награждаването присъстваха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, министърът на туризма Николина Ангелкова, кметът на София Йорданка Фандъкова, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, а също посланици, народни представители, кметове, представители на бизнеса, туристическите организации и медиите.

Победителите в Годишните награди в сферата на туризма се оценяваха в 16 категории на два етапа. През първия всеки желаещ можеше да подаде кандидатурата си съгласно Правилата за кандидатстване, публикувани на интернет платформата www.tourismawards.bg.

Гласуването за финалистите започна на 21 ноември и продължи до 10 декември, като в този период хиляди потребители подкрепиха своите фаворити.

Министерството на туризма отчете засилен интерес както от страна на кандидатите, така и от гласуващите.

За туристическа атракция наградата спечели Античния театър Филипопол, на община Пловдив, а за туристическа дестинация на годината приза грабва община Ивайловград. Духът на България, според гласувалите е в празника на розата в община Стрелча. Изборът на българите е за Музей-крепост „Баба Вида“.

- реклама -