FLASHBOX – Видеоновините от деня на 26 юли

Разстреляха собственик на фитнес център в Пловдив

Застреляха 43-годишен собственик на соларно студио в Пловдив. Даниел Божилов, който е родом от Дупница, е бил пронизан с един куршум в парк „Лаута“. Мястото, познато като кучешката алея, е безлюдно и няма видеонаблюдение. Божилов разхождал кучето си, когато бил застрелян. От полицията заявиха, че мъжът няма криминално минало и се занимава с дребен бизнес. Местни хора обаче твърдят, че Божилов притежава най-голямото соларно студио в града.

Журналистът Иво Никодимов беше опериран успешно във ВМА

Журналистът Иво Никодимов беше опериран успешно във Военномедицинска академия днес. Той постъпи в болницата, след като беше пребит от трима неизвестни в Борисовата градина. Полицията продължава издирването на извършителите, за които се знае, че са между 20 и 25 години. Засега се смята, че става въпрос за хулиганска проява. Никодимов е в стабилно състояние, но остава в болницата поне още два дни.

Заради Суджукгейт НС прекрати правомощията на депутата от ГЕРБ Живко Мартинов

Парламентът прекрати правомощията на народния представител от ГЕРБ Живко Мартинов. Процедурата е по искане на главния прокурор Сотир Цацаров. Той обясни, че от 2012 година до настоящия момент Мартинов е упражнявал натиск с цел определени облаги, използвайки името на премиера. Самият Мартинов обяви, че се отказва от имунитета си доброволно и че има група хора от левия спектър, които от няколко месеца пишат жалби срещу него.

Македонското правителство одобри проектодоговора за приятелство с България

Македонското правителство одобри проектодоговора за приятелство, добросъседство и сътрудничество с Република България и натовари премиера Зоран Заев да подпише споразумението. По този начин отваряме нова страница в отношенията си с Македония, заяви премиерът Бойко Борисов. Той отбеляза, че в продължение на години няколко български правителства от целия политически спектър са били ангажирани в преговорите, отстоявайки българския национален интерес. Договорът с България дава европейско бъдеще. Той доказва, че от другата страна имаме приятел, който иска да вървим напред, заяви македонският премиер Зоран Заев на извънредна пресконференция в Скопие.

ЕС заплаши Полша с отнемане на права в блока заради спорната реформа

Европейският съюз „незабавно“ ще предприеме стъпки за отнемането на правата на глас на Полша в блока, ако страната продължи с оспорваната си съдебна реформа. Досега тази мярка, наречена „ядрена опция“ не е била прилагана. Законовото изменение дава на министъра на правосъдието властта да избира кандидати за съдии. То беше прието миналата седмица въпреки протестите и заплахите на Европейския съюз. Управляващите консерватори в Полша отхвърлиха заплахата на Брюксел и заявиха, че няма да допуснат изнудване.

Анхел Мария Вияр бе отстранен от поста си за една година

Президентът на Испанската футболна федерация Анхел Мария Вияр бе отстранен от поста си за една година. Наскоро роденият в Билбао Вияр бе арестуван във връзка с разследване на корупционна дейност. Решението на Върховния спортен съвет на Испания е предварителна и предпазна мярка, докато трае проверката и има за цел да ограничи възможностите за влияние от всички страни.

Джокович няма да играе повече през този сезон

Бившият номер 1 в света Новак Джокович няма да играе повече до края на сезона, заради контузия в лакътя. Новината бе съобщена от самия Джокович в социалните мрежи, като това означава, че той ще пропусне Откритото първенство на САЩ, както и Финалите на световния тур.

- реклама -