сн. БГНЕС

Фирмата изпълнител на строежа в „Железница“: Работниците не са допуснали грешка, инцидентът е заради прекалените валежи

„Причина за инцидента са прекалените валежи. Участъкът е изключително тежък, скалите са ронливи.“ Това каза в сутрешния блок на БНТ Стефан Тотев от „Джи Пи Груп“ – фирмата изпълнител на строителството на тунел „Железница“, където вчера трима работници пострадаха при срутване.

Това е един от най-сериозните проекти в страната, които се изпълняват в момента, отбеляза той.

сн. БГНЕС

„Технологията на изпълненеието е по нов австрийски метод. Първо се прави пръскан бетон, след това рамки и предпазни мрежи. Технологията е абсолютно спазена. Не считаме, че колегите са допуснали грешка в процеса на работа, просто аварийна ситуация“, заяви Тотев.

„Има предписания на консултанта какво трябва да направим, за да консервираме. Разбираме, че ще ги спазваме. Строителството върви по график“, каза още Тотев.

Всички мерки и правила за безопасност са спазени, категоричен е Николай Костурков от фирмата, която осъществява строителния надзор.

„Просто геологията е изключително проблемна, дъждовете са дали отражение. Това е обемно строително, не е лепене на плочки в баня. Всички рискове съществуват. След приключване на работата на комисията строителството на тунела ще продължи“, каза Костурков.

 

- реклама -