Хемус, водно строителство АД, фирма, МВР, акция, разследване, репресия

Фирма доставчик за АМ „Хемус“: Твърденията срещу нас са политическа репресия!

Фирмата „Водно строителство“ АД, посочена от МВР като участник в предполагаемите схеми за източване на пари от строителството на АМ „Хемус“ изпрати позиция до медиите. В нея се казва, че твърденията на Бойко Рашков по техен адрес са неверни и това е акт на политическа репресия.

Ето какво се казва в становището на дружеството, изпратено до медиите:

„Уважаеми представители на медиите,

Обръщаме се към Вас, силно притеснени след провелата се днес пресконференция от министъра на вътрешните работи, представители на органите на реда, МРРБ, ДНСК и НАП. По време на събитието бяха направени внушения, уронващи престижа и доброто име на „Водно строителство“ АД. Зад името на компанията стоят 50-годишна история, множество обекти в цяла България и екип от десетки висококвалифицирани специалисти.

Ръководството на „Водно строителство“ АД категорично възразява срещу спрягането на името на компанията в активни мероприятия с предизборни цели. Намираме пряка връзка между неверните внушения, отправени днес, репресиите, на които сме подложени, и участието ни в справедливите и законни протести на пътно-строителния бранш.

От всички данни, изнесени на пресконференцията, верен е единствено фактът, че „Водно строителство“ АД има законно сключен договор с държавното дружество „Автомагистрали“ ЕАД за доставка на материали/наем на механизация за участък от Автомагистрала Хемус.

Екипът на „Водно строителство“ АД застава зад ангажиментите, поети при сключването да договора, с доброто си име, което е градил десетилетия, с експертизата си, с модерната си техника и не на последно място – с предоставените гаранции, които са неизменна част от договорните взаимоотношенията. Всички останали твърдения могат да бъдат определени като неверни и манипулативни.

„Водно строителство“ АД оказва пълно съдействие на органите на реда в хода на извършваните проверки, като официално е заявило готовността си за това още на 18.10.2021 г. в писма до директора на ОД на МВР – Благоевград, и до директора на Главна дирекция на Национална полиция.

Ако тази политическа репресия продължи, ръководството на „Водно строителство“ АД няма да се поколебае да потърси правата си пред съответните български и европейски институции.“

- реклама -