Финансовото министерство трябва да обяви план-сметката за изборите

Очаква се финансовото министерство да обяви план-сметката за предстоящите предсрочни парламентарни избори, насрочени за 11 юли.

Преди дни за това напомни и бившият финансов министър Кирил Ананиев, предавайки поста на своя наследник Асен Василев от служебния кабинет. Затова Ананиев е изпратил писмо до всички държавни институции, включително Централната избирателна комисия (ЦИК), да изпратят своите предложения в министерството.

Цената на вота стана и причина за размяна на взаимни обвинения между лидерите на ГЕРБ и „Има такъв народ“ – Бойко Борисов и Слави Трифонов.

„За тези избори бяха дадени 150 млн. лв. – за машини, за ваксиниране на членовете на избирателните комисии. За 8 работни дни излиза, че това шоу в парламента струва по 19 милиона на ден. Хубаво, че го закриха, защото щяха да фалират държавата“, коментира Борисов, обвинявайки новите формации в парламента, че не са сформирали правителство.

„Борисов пак лъже, той милионите ги няма за нищо и ги размята както си иска. В случая лъжата на Борисов е свързана с разлика от 14 милиона лева. А 14 милиона лева са ужасно много пари. Явно не и за Борисов. За 14 милиона лева може да бъде закупен един медицински хеликоптер, който да спасява човешки животи“, написа в отговор Слави Трифонов.

- реклама -