Гунди плакат

Филмът за Гунди тръгва по кината на 18 октомври

Филмът  за Гунди – „Гунди – легенда за любовта“ тръгва по кината на 18 октомври. Това обявиха от екипа при представяне на официалния плакат и нови кадри от продукцията.

Лентата проследява живота на големия спортист – от срещата му с Величка Маркова-Лита, до трагичния 30 юни 1971 година, когато Гунди загива в автомобилна катастрофа. Режисьор е Димитър Димитров, оператор – Борис Славков, сценарист – Емил Бонев. Продуценти са Андрей Арнаудов и Иван Христов от „Междинна станция“.

„Гунди – легенда за любовта“ се връща назад във времето, за да покаже България през 60-те и 70-те години. В главните роли са Павел Иванов (Георги Аспарухов) и Александра Свиленова (Величка Маркова – Лита). Участват още Параскева Джукелова (Мария), Александра Костова (Лидка), Емил Марков (арх. Марков), Биляна Петринска (Марена). В ключова роля е и Стоян Радев (Зоро), който подкрепя неотлъчно Аспарухов както в професионалния, така и в личния му път.

Участват още Пенко Господинов, в ролята на агент на Държавна сигурност, и Владимир Люцканов – в ролята на генерала, който дирижира всичко от комфорта на кабинета си. Част от актьорския състав са също Димитър Маринов – в ролята на Аспарух – бащата на Георги, Николай Урумов – като треньора на Левски – Коце Георгиев, и Владимир Карамфилов, треньор на Ботев Пловдив Георги Генов.

- реклама -