Филмът „Светителят хирург“ спечели „Гран при“ на кинофестивал

Православният филм „Светителят хирург“ с автор Ангел Бончев, спечели голямата награда „Гран при“ на Международния кино и телевизионен фестивал „Славянска приказка“.

Филмът, посветен на свети Лука Кримски се конкурираше с още 120 ленти от 15 държави. Церемонията се проведе в Руския културно-информационен център в София, като всяка награда беше редувана с изпълнение на различни танцови и музикални групи от България, Монголия и Украйна. Огромно разнообразие от жанрове имаше тази година на фестивала, но единствения православен филм беше „Светителят хирург“.

„Това не е просто един биографичен филм, а емоционална приказка и обяснение в любов от автора на филма Ангел Бончев към големия руски чудотворец свети архиепископ Лука Кримски. Ние дълбоко ценим и поощряваме правенето на филми изтъкващи добродетелите и филми без насилие.“, каза председателя на журито академик Димитър Димитров.

„Светителят хирург“ бе създаден с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, а премиерата му бе на 11 февруари 2017г. в Пловдив.

„Благодарен съм на митрополит Николай, който ми откри свети Лука, и който ми се довери да създам „Светителят хирург“. Нито една награда не може да опише щастието, че свети Лука Кримски е достигнал до сърцата на българите именно чрез моя филм, заяви за „Добротолюбие“ авторът на филма Ангел Бончев.

За онези, които не са го гледали, могат да получат повече информация на сайта на автора на филма www.angelbonchev.com

- реклама -