Роди се звезда Брадли Купър Лейди Гага номинации

Филмът „Роди се звезда“ лидер в номинациите на Актьорската гилдия

„Роди се звезда“ („A Star Is Born“) поведе в категорията за филми в номинациите на наградите на Гилдията на филмовите актьори „Screen Actors Guild Awards“ (SAG).

Наградите са смятани за предварителен показател за „Оскарите“.

Романтичната музикална лента спечели на Брадли Купър номинация за най-добър актьор, Лейди Гага за най-добра женска роля и на Сам Елиът за най-добър актьор в поддържаща роля. Четвъртата номинация е за най-добър кастинг (избор на актьорски състав), предава АФП.

Филмът на Спайк Лий „BlacKkKlansman“ за истинската история на черен полицай, проникващ в редиците на Ку Клукс Клан с помощта на белия си партньор, се нарежда на второ място с 3 номинации за най-добра мъжка роля – на Джон Дейвид Уошингтън, най-добър поддържащ актьор – Адам Драйвър и най-добър кастинг.

Други филми, номинирани за най-добър актьорски състав са –филмът за супергерои „Черната пантера“, „Бохемска рапсодия“, за фронтменът на „Куин“ Фреди Меркюри и лятната романтична комедия „Луди богати азиатци“.

При телевизионните номинации комедията на Амазон „The Marvelous Mrs. Maisel“ и драмата „Ozark“ на Нетфликс водят, като всеки от тях има по четири номинации.

Наградите на Гилдията на филмовите актьори ще бъдат връчени на 25 януари в Лос Анджелис.

Въпреки че са по-малко популярни от „Златен глобус“, наградите на SAG се смятат за повече от просто индикатор за Оскарите, тъй като членовете представляват около 1 200 от общия брой от 6 000 гласуващи членове на Академията за киноизкуство и науки.

- реклама -