Каръци

„Каръци“ е българското предложение за Оскар за чуждоезичeн филм

Комисията по определянето на български филм за участие в надпреварата за 89-тите награди “Оскар” за чуждоезичен филм на Американската филмова академия избра филма „Каръци“ на режисьора Ивайло Христов.

Историята:

Елена, Коко, Пацо и Гошо са ученици от горните класове на гимназията в малък град. Коко е влюбен в Елена. Момичето мечтае да стане певица. Тя с нетърпение очаква предстоящия концерт на известна рок група. Събитието разтърсва града, раждайки нови любови, разочарования и сложни отношения.

Каръци

Награди:

Златна роза 2015 – Голямата награда, наградата за най-добра женска роля (Елена Телбис), наградата на гилдия Критика към СБФД, наградата на публиката, наградата на акредитираните журналисти; наградата на критиката;

МКФ Москва 2015 – Гран при за най-добър филм, Награда на руските кинокритици, Награда на федерацията на руските киноклубове;

CInEast ’15 – Наградата на публиката;

20-ти Международен София филм фест, март 2016 г. – Наградата на гилдията на българските кинокритици за балкански филм.

Ивайло Христов работи като режисьор и актьор в театъра и киното. Носител е на многобройни български и международни награди. Професор е по актьорско майсторство в НАТФИЗ. Сърежисьор е на „Емигранти“ (2003), сценарист и режисьор на „Приятелите ме наричат Чичо“ (2006) и „Стъпки в пясъка“ (2010).

КАРЪЦИ -Екип

България, 2015, 96 мин

Сценарий: Ивайло Христов

Режисьор: Ивайло Христов

Оператор: Емил Христов

Музика: Кирил Дончев

С участието на: Елена Телбис, Ованес Торосян, Деян Донков, Георги Гоцин, Пламен Димов

Продукция: Асен Владимиров

С подкрепата на: НФЦ

- реклама -