Филип Станев, политиката, наивници, ИТН,

Филип Станев: Случаят с Петър Илиев е атака срещу Слави Трифонов

Въпреки че предложеният за министър два пъти от „Има такъв народ“ Петър Илиев доказано е плагиат, от „Има такъв народ“ продължават да смятат неговия казус за атака срещу Слави Трифонов и ИТН.

„Да си представим ситуацията като книга, чиято една страница вече е прелистена. Няма как като си работил с един човек в екип и той е свършил полезна юридическа работа, няма как „да го хвърлиш на вълците.“ Това каза Станев по повод казуса с плагиатството на Петър Илиев пред бТВ.

Според него, ако е имало такъв проблем, защо чак сега излиза на дневен ред и защо Етичната комисия се произнесе в деня, в който ИТН са внесли документите за участие в ЦИК.

„Защо това не се е случило преди 5-6 години, когато г-н Петър Илиев е писал тази книга и дори не е работел с нас. Toва е атака срещу партията и Слави Трифонов. Не може една фигура дали ще е Христо Иванов, дали ще е Петър Илиев, който и да е, той не може да бъде препъникамък за управлението на една държава. Това не е турски сериал“, допълни Станев.

Провалените парламенти не бива да бъдат преписвани на „Има такъв народ“. Партията положи всички максимални усилия да има управление. Нашите партньори в един момент поставиха невъзможни за изпълнения условия. Дори направихме ревизия на съставите и на първия, и на втория кабинет, които предложихме, каза Станев по повод неуспеха за съставяне на кабинет.

Той коментира и последното социологическо проучване на „Галъп“ според което подкрепата за ИТН продължава бързо да намалява.

„Имам спомен от предните социологически изследвания на големите агенции за 45-я парламент те ни отреждаха трето-четвърто място, в спор с ДПС. След това за 46-я второ или трето място. В един момент станахме втори, а на следващите избори първи, макар и с много малко. Винаги си слагам една малка въпросителна в главата по отношение на социологията, без да искам да обиждам социолозите“, добави Станев.

Той отново потвърди, че ИТН ще подкрепи Румен Радев за втори мандат и няма да издига свой кандидат за президент.

- реклама -