Филип Станев, ИТН
Снимка: БГНЕС

Филип Станев, ИТН: Как да работим в парламент, който се саботира

Още в своята предизборна заявка „Има такъв народ“ каза на българските граждани, че няма да работи с т. нар. партии на статуквото.

Това заяви в декларация от името на „Има такъв народ“ заместник-председателят на парламентарната група Филип Станев.

„Използвам трибуната, за да кажа няколко безспорни и неподлежащи на съмнение факти. Факти, които цяла България вчера видя и разбра. Първи факт – вчера парламентарните групи на ГЕРБ, БСП и ДПС не приеха предложения дневен ред на парламентарното заседание. Такова заседание затова нямаше. Втори факт – всички народни представители в тази зала сме изпратени, за да работим, да законотворим, да дебатираме, да предлагаме идеи, да предлагаме решения в името и интересите на българския народ. Не да се саботира работата на депутата, отредена му от българската конституция“, посочи Станев.

Той разкритикува министър-председателят в оставка, че събира своите министри в къщата си в Банкя, вместо да заседават и работят в сградата на Министерския съвет.

„Как да работим в парламент, който да се саботира основната се функция?

Как се очакваше партия „Има такъв народ“ да използва фалшивата подкрепа от 165 депутати, както твърди Бойко Борисов? Тази подкрепа е невъзможна за приемане. „Има такъв народ“ би станал заложник на всички тези 165 депутати“, заяви от трибуната още депутатът.

- реклама -