ФИФА: Проблемите между Русия и Великобритания няма да засегнат провеждането на Световната купа по футбол

Хората в Русия не обръщат внимание на политическата ситуация и чакат пристигането на чуждестранни фенове на Световната купа 2018 във футбола. Това становище изрази пред журналисти ръководителят на Международната футболна федерация (ФИФА) Джани Инфантино след срещата на организационния съвет, предаде ТАСС.

В сряда британският премиер Тереза ​​Мей направи специално изявление в Камарата на общините по повод изказванети на бившия ГРУ полковник Сергей Скрипал, който заяви, че членове на британското правителство и кралското семейство не присъстваха на Световната купа на футбола в Русия.

В този случай Футболната асоциация на Англия заяви, че в момента не подкрепя идеята за бойкот на турнира.

„Ние не се притеснявате за това, че някои политически проблеми могат да повлияят на поведението на турнира“, каза Инфантино. „Ние организираме спортно събитие. Освен най-важното спортно събитие, то е и социално. Хората в Русия с нетърпение очакват пристигането на феновете от целия свят. Ще оставим политическите проблеми на политиците“, добави той.

Според ръководителя на ФИФА проблемите във връзката между Русия и Великобритания няма да засегнат провеждането на Световната купа. На въпрос дали отношенията между страните биха могли да повлияят на поведението на турнира той отвърна с „не“.

Състезанията на Световната купа на ФИФА ще се проведат от 14 юни до 15 юли на 12 стадиона в 11 града на Русия.

- реклама -