Хелене Фишер
Хелене Фишер и неуспешното шоу през 2017-а

ФИФА обмисля почивка от 25 минути във футбола

Почивката от 25 минути между двете полувреме във футболен мач вместо 15? Тази промяна в играта може да стане факт съвсем скоро.

ФИФА вече е получила писмо с подобно искане от президента на южноамериканската федерация. Шефът на КОНМЕБОЛ Алехандро Домингес иска по-дългата пауза за финала на Копа Либертадорес. Мачът между Паймейрас и Фламенго трябва да се проведе на 27 ноември. Този сблъсък е южноамериканския еквивалент на финала в Шампионската лига.  ФИФА ще отговори на 27 октомври. Тогава ще заседава Бордът по изменение на правилата.

Според Домингес по-дългата пауза между двете полувреме ще доведе до положителна промяна по две причини. От една страна – възможност за по-дълго шоу на почивката. От друга – играчите ще имат повече време да се възстановят. Така те ще играят по-силно и след почивката.

Ако ФИФА приеме искането на Домингес, то може да засегне и всички други финали на големи турнири. Преди 12 години Световната футболна централа обсъждаше идея да увеличи паузата на 20 минути. Тогава обаче това беше счетено за „стъпка към комерсиализиране“ и идеята беше отхвърлена. Сега това вече не е такъв проблем. Още повече футболът гледа със завист към модела на Супербоул. Почивката на финала на сезона в американския футбол също е по-дълга, а шоуто в нея носи колосални приходи.

Любопитно е, че федерацията в Германия пробва нещо подобно през 2017-а година. Тогава на финала за купата в паузата имаше шоу на Хелене Фишер. Немската суперзвезда обаче беше освиркана брутално от феновете на стадиона.

- реклама -