Иван Савидис ПАОК

ФИФА плаши Гърция заради Савидис, той се извини

ФИФА е поискала от Гърция да реши проблемите си във футбола, съобщиха местни медии. Според информацията международната футболна централа е заплашила страната със замразяване на членството. От ФИФА са осъдили остро действията, довели до прекратяването на мача между ПАОК и АЕК. През уикенда след отменен гол в края собственикът на клуба от Солун Иван Савидис нахлу на терена въоръжен. В становището се посочва, че ФИФА следи отблизо развоя на скандала. Преди ден гръцкото правителство се намеси и прекрати първенството за неопределено време.

Заместник-министър: Няма да отстъпим

Заместник-министърът на спорта в Гърция Георгиос Василиадис заяви, че не се притеснява от ФИФА. Той изтъкна, че няма да отстъпи в исканията си собствениците и ръководителите на клубове да променят поведението си. „Всички те имат отговорности“, посочи Василиадис.

Савидис се извини официално

Същевременно президентът на ПАОК Иван Савидис се извини за действията си по време на дербито. „Много съжалявам за случилото се. Наясно съм, че нямах право да нахлувам на терена по този начин“, заяви Савидис в официално съобщение до медиите.

- реклама -