Валери Божинов

ФИФА направи интервю с Валери Божинов във Враца

Валери Божинов даде специално интервю за екип на ФИФА във Враца, където говори защо е избрал местния Ботев и какво се надява да постигне в бъдеще. „Навсякъде, където съм играл, съм го правил с голяма любов към футбола“, започна Божинов.

„Има две причини, заради които избрах Ботев Враца. Първо, вторият ми баща е треньор тук. Второ, защото Ботев има дълга история и е ценен и уважаван клуб в България. Както отборът, така и целият град. За мен е важно, когато играя, да се чувствам щастлив и да се наслаждавам на играта. Тук всичко това го има“, допълни бившият национал.

„Италия ми беше като втора държава. Оттам тръгна моята кариера и благодарение и на хората там съм това, което съм. Там прекарах много щастливи години. В Англия, от друга страна, имах трудни моменти, контузии, но се помня само лошото. Бях свидетел на изграждането на сегашния Манчестър Сити, който вече е голям отбор. Сменил съм доста държави и клубове, но това ме прави по-мъдър, защото научава историята на клуба, на града, на страната“, каза нападателят пред екипа на ФИФА.

- реклама -