ФИФА, Катар

ФИФА представи официалното лого на Мондиала в Катар

ФИФА разкри официалната емблема за предстоящото след три години Световно първенство в Катар. Представянето бе в столицата Доха. Хиляди души станаха свидетели на синхронизираната прожекция на логото на някои от най-емблематичните сгради в страната. Събитието бе излъчено и на големи екрани из целия свят, включително на Лестър Скуеър, Канари Уарф и Уестфийлд в Лондон.

Дюни, осмици и шалове

Плъзгащите се криви на логото представляват вълнообразните движения на пустинните дюни. Техният непрекъснат цикъл отразява числото осем – напомняне за броя стадиони, които ще приемат мачовете от Мондиала. Централната форма на емблемата пък е вдъхновена от идеята за традиционния вълнен шал. Тя идва от това, че финалите ще се проведат за първи път в историята през зимата. Мачовете от турнира ще са от ноември до декември.

ФИФА, Катар

Шрифтът пък преобразява традиционната арабска калиография в нов, съвременен шрифт. Той черпи вдъхновение от региона и Азия, свързвайки традицията с модерността.

Катар спечели правото да домакинства на Световното първенство през декември 2010. В момента се завършва вторият от осемте стадиона – „Ал Януб“. Останалите шест спортни съоръжения се очаква да бъдат готови до края на 2020. В това число попада и стадион „Лусайл“. Той ще приеме откриващия мач на 21 ноември, както и на финала на 18 декември 2022-а.

–––––––––––

Отговорни ЗАЕДНО!
#ОстаниВкъщи – спаси животи!
FlashNews.bg

Всичко за коронавируса тук

- реклама -