Фидел Кастро

Фидел Кастро се появи публично навръх 90-годишнината си

Фидел Кастро се появи на публично място по повод 90-ия си рожден ден.
Облечен в бял спортен екип,той присъства на гала вечер, организирана от детска театрална трупа в театър „Карл Маркс“ в Хавана. Кастро седеше на първия ред, а до него бяха брат му Раул Кастро и президентът Николас Мадуро.
На проявата присъстваха и членове на ръководството на Комунистическата партия, членове на правителството, военни, представители на дипломатическия корпус, ветерани от Кубинската революция, участвали в щурма на казармите Монкада.

Посрещнаха Кастро с аплодисменти

При влизането на Фидел Кастро в залата той беше посрещнат от публиката с бурни аплодисменти и скандиране на името му, които продължиха пет минути.

Кастро с писмо към кубинците

Фидел Кастро благодари на кубинците за добрите им пожелания по случай 90-ия си рожден ден и разкритикува американският президент Барак Обама, в дълго писмо, публикувано от държавните медии, пише The Guardian.
„Модерни медицински техники ми позволиха да упражнявам контрол над вселената“, написа Кастро, който отстъпи като лидер на Куба преди десет години, поради влошено здраве.
В писмото си  Кастро разкритикува Барак Обама за това, че не се е извинил на японския народ по време не посещението си на Хирошима през май, описвайки речта на Обама там като „липса на ръст“.
- реклама -