фестивал

Fête de la Musique за първи път в София

Атмосферата на френския фестивал Fête de la musique ще се пренесе из откритите градски пространства на София днес. Танци и различни стилове музика на живо ще се изпълняват на 3 сцени в българската столица, която за първи път се включва в международния празник на уличната музика, заедно с още 500 града от цял свят.

Входът е безплатен. Началото е в 17 ч., а финалът в 22 ч.

На сцената в градинката “Кристал” ще можете да чуете Scotopia, Arte Libera, Uncle Fly feat. Gabsy, Imagine и Еverest. В градината зад Руската църква ще са Djobry, студенти по Музика от НБУ, The loop engineers и DJ Димитър Анастасов. На мястото на бившия мавзолей – ще излязат артистите The Bedlam Club, Electric Dragon, Tamara Voices, Nemo и Abysmatic. Всяка от групите ще има по 45 минути.

Събитието се провежда за първи път през 80-те години на миналия век, по инициатива на френското културно министерство. Така всяка година в деня на лятното слънцестоене фестивалът събира на едно място хиляди почитатели на музиката, а десетки заведения и открити пространства се превръщат в импровизирани сцени за музика и танци. Участниците са както професионалисти, така и аматьори в музикалното изкуство.

- реклама -