Кипърският фермер, обвинен, че прегазил крадец, 10 г. работил като полицай

Нищо не съм направил, защо да не ме снимат. Това каза в пловдивския окръжен съд 60-годишният фермер от кипърски произход Димитракис Пириллис.

Прокуратурата поиска съдът да наложи на фермера постоянна мярка  „задържане под стража“. Той е обвинен, че е причинил смъртта на 30-годишния Петър Гаджанов от с. Белозем, когото умишлено блъснал с товарния си джип.

10 години Димитракис Пириллис е бил полицай в родината си.

Това каза неговият роднина Андреас, който днес беше дошъл в съда, за да подкрепи фермера. Димитракис се е грижил за 4-мата си по-малки братя в Кипър и помагал на майка си в отглеждането на картофи. „Родителите му се разведоха, когато той беше на 14 г. Димитракис не позна майчина обич“, разказа Андреас.

Престъплението е било извършено на 11 май в с. Болярино, където е стопанството на Пириллис. Гаджанов и двама негови съселяни отишли във фермата, за да крадат крави. Кипърецът подгонил с джипа си апашите, които се разбягали на различни страни. На около 600 м от имота Пириллис успял да настигне Гаджанов и го прегазил.

Мъжът издъхнал от травмите си. Жертвата е с 14 осъждания. Гаджанов е лежал 7 г. в затвора за кражба от фермата на кипъреца.

- реклама -