Алекс Фъргюсън

Фъргюсън: Венгер е един от най-великите мениджъри на Висшата лига

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън отдаде заслужено уважение на своя дългогодишен съперник Арсен Венгер. Французинът вчера обяви, че ще напусне Арсенал след края на сезона. Венгер бе начело на тима в продължение на 22 години, през които спечели три пъти титлата в Англия (1997–98, 2001–02, 2003–04), седем пъти с Купата на Футболната асоциация и също толкова пъти и Къмюнити Шийлд. Именно Фъргюсън бе един от най-големите съперници на Венгер, като Арсенал и Юнайтед често си оспорваха трофеите.

„Изпитвам огромно уважение към Арсен него и работата му в Арсенал. Той има талант и огромна решителност. Най-голямото доказателство за неговия професионализъм е това, че той отдаде 22 години от живота си на работата, която обича“, заяви шотландецът пред официалния сайт на червените дяволи.

Горд съм, че бях съперник, колега и приятел на толкова велик човек

„В сегашната ера на футбола мениджърите се задържат за по един или два сезона. Така че е страхотно постижение да си начело на клуб като Арсенал толкова дълго. Радостен съм, че той обяви решението си именно в този момент от сезона. Така той ще може да получи изпращането, което заслужава. Без никакво съмнение Венгер е един от най-великите мениджъри във Висшата лига. И аз съм горд, че имах възможността да съм съперник, колега и приятел на един толкова велик човек“, допълни Фъргюсън.

- реклама -