Фетел, Ферари

Ферари обжалва наказанието на Себастиан Фетел

Ферари заяви, че ще обжалва санкцията на Себастиан Фетел за опасно шофиране. Наказанието от пет секунди коства на германеца победата в Гран При на Канада. Успехът остана за втория Люис Хамилтън. Така Мерцедес записа седма поредна победа от началото на сезона във Формула 1.

Решението на стюардите дойде, след като германският пилот мина опасно близо до британеца, който удари спирачки, за да се предпази.

Шефът на Ферари Мария Биното сподели по-късно, че италианският тим ще обжалва решението. „В момента естествено, ние, като отбор, сме разочаровани“, сподели той в официално изявление. „Относно Себ не смятам, че можехме да направим нещо друго. Това доведе до решението ни да обжалваме наказанието“, завърши той.

Ферари има 96 часа да събере доказателства

Според правилника на Формула 1, италианският тим разполага с 96 часа след края на състезанието, за да събере доказателства в подкрепа на обжалването.

При награждаването феновете освиркаха Хамилтън, но Фетел се прояви като джентълмен. „Не освирквайте Люис, той не е виновен. Освирквайте решението на стюардите“, заяви германецът.

- реклама -