Степан Хиндлиян, феновете на Левски

Феновете на Левски: Не сме лобисти на Националната лотария

„Ние сме привърженици на Левски, а не лобисти на Националната лотария“, заяви председателят на Националния клуб на феновете на Левски Степан Хиндлиян. Той говори относно по казуса с предложението за национализиране на лотарията. Тя е основният спонсор на Левски.

В края на миналата седмица феновете се срещнаха със собственика Васил Божков. Той пък ги помоли да поискат среща с премиера Бойко Борисов заради бъдещето на клуба. Хиндлиян допълни, че от Тодор Батков насам сините са се превърнали в заложник на бизнес интереси.

„Искаме среща с Борисов не защото г-н Божков ни е посъветвал. Ние сме водени от идеята, че в последните години има намеса на държавата в управлението на Левски. Най-вече от това как се предава собствеността на клуба“, заяви Хиндлиян по bTV.

„Ако тези 50 милиона лева, които визира министър Кралев, ще оправят спорта, въпросът е защо не се одържавява бизнесът на собственика на Литекс, който играе в София, или на Лудогорец г-н Домусчиев. От тези 50 милиона може да стане един стадион „Българска армия“ например. Не би било лицеприятна гледка, ако феновете на Левски излязат да протестират по улиците“, каза още Хиндлиян.

Вчера министър Кралев обяви, че Министерството на младежка и спорта разполага с годишен бюджет от 80 млн. лева. От тях 50 млн. отивали за спорт.

- реклама -