Феновете на Дженоа мълчаха 43 минути в памет на жервите от моста Моранди

Феновете на Дженоа изгледаха 43 минути от първото домакинство на сезона в мълчание. Това бе техният начин да почетат паметта на 43-те жертви на падналия мост в Генуа.

Дженоа - Емполи
Горан Пандев и Кщищоф Пятек демонстрират специалните фланелки в памет на жертвите

Сблъсъкът с Емполи бе първият мач за клуба след бедствието на 14 август, при което се срути 200 метров участък от моста Моранди. Феновете помолиха за „оглушителна тишина за 43 минути – по една за всяко дете, работник, студент, баща или майка, които вече не са с нас“.

Дженоа - Емполи

Дженоа спечели мача с 2:1 и по време на някои от атаките на тима имаше приглушени викове на радост. Същото се случи и при головете в първите 20 минути.

В 43-а минута зрителите посрещнаха с аплодисметни имената на жертвите, които бяха написани на екрана на стадион „Луиджи Ферарис“.

Дженоа - Емполи

Дженоа и Сампдория отложиха мачовете си от първия кръг

И Дженоа, и градския съперник Сампдория отложиха мачовете си от първия кръг на новия сезон в Серия А. Те трябваше да се изиграят на 19 август.

По стадионите из цяла Италия бяха опънати плакати в знак на солидарност с Генуа. Същото се случи и в Удинем, където Сампдория започна сезона със загуба с 0:1.

- реклама -