фенове

Напрежение в Бургас: Феновете на Ботев и Локомотив пренесоха боя на плажа

Напрежение в Бургас: Феновете на Локомотив и Ботев пренесоха боя помежду си в Бургас. Ултрасите, които по-рано през деня си спретнаха меле на автомагистрала „Тракия“, сега са окупирали плажа и капаните до крайбрежната алея още с пристигането си в града, съобщава Флагман.БГ.

До момента само двама са арестувани.

Около 100-200 привърженици на „черно-белите“ на път за стадион се озоваха в близост до феновете на „жълто-черните“. Няколко запалянковци от двете агитки успяха да пробият кордона и да стигнат един до друг. Двама фенове на Ботев бяха арестувани. Очаква се с наближаване на пловдивското дерби обстановката да се нажежи максимално, коментираха униформени.

Самите привърженици пееха песни и се напиваха в капаните до ресторант „Фиеста”. Там са позиционирани предимно „жълто-черни” фенове на Ботев. Някои от привърженици са се заредили със сериозни количества алкохол и бяха наредили бутилки с уиски и бира директно на алеята на метри от полицейските екипи. В близост до тях пък са ултрасите на Локомотив.

Предупреждение от полицията

От бургаската полиция предупредиха жителите на „Лазур“ да преместят автомобилите си на безопасно разстояние от стадиона. „Ултрасите на двата пловдивски отбора са свирепи, правим всичко възможно да ги удържим, но нека и гражданите също ни помогнат. Който има възможност, нека премести колата си, ограничете и разходките в комплекса, особено в района на стадиона“, предупреждават униформени чрез Флагман.бг.

- реклама -