УЕФА, билети

Феновете на английските финалисти критикуват УЕФА

Феновете на четирите английски отбора, които ще играят на финалите в Шампионската лига и Лига Европа се обединиха в критиките си към УЕФА. Те обвиниха УЕФА, че се е „продала“ и поискаха „яснота“ относно разпределението на билетите за двата финала. Този в Лига Европа е на 29 май в Баку, този в Шампионската лига – на 1 юни в Мадрид.

УЕФА дава само 12 000 билета за Арсенал и Челси

За мача в Мадрид по различни сайтове вече има билети на цени от над 5000 паунда. Там Ливърпул и Тотнъм ще получат общо 33 226 билета от 68 000 места на стадиона. Арсенал и Челси ще имат 12 000 билета от 68 700 места на стадиона в Баку.

Клоп: Не знам какво закусват тези хора

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп също апелира за „по-разумно определяне на градовете домакини“. Клоп каза, че „съчувства на феновете заради повишените цени на хотелските стаи и самолетните полети“.

„Финал в Киев миналата година, сега финал в Баку. Не знам какво закусват хората, които взимат тези решения“, заяви Клоп.

Тотнъм обяви, че ще отвори новия си стадион в пълния му капацитет за финала. Мачът ще бъде излъчват на 4 гигантски екрана. Входът за събитието ще е 10 паунда за деца и 15 паунда за възрастни.

Почетино: Исках да направя резервация, но цените са лудост

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино също се оплака от цените в Мадрид. „Звънях на хотели, защото искам да запазя стая. Със сигурност ще има членове на семейството ми, които ще дойдат да гледат финала. Но беше много трудно, а цените са лудост. Съчувствам на феновете на Тотнъм и Ливърпул“, заяви аржентинецът.

Виза за Азербайджан

Англичаните се нуждаят от виза, за да влезат в Азербайджан. Освен това разстоянието от Лондон до Баку е над 3500 км. И няма директни полети.

„Това е най-лошото възможно място за финал. Тотално неадекватно“, заяви Тим Ролс от борда на Тръста на феновете на Челси. Той ще лети до Тбилиси и след това ще пътува седем часа с автобус до Азербайджан. „Има чартърни полети, оганизирани от Челси и Арсенал. Цената на билет обаче е 979 паунда. Това е безумно много. Няма нормален фен, който да плати толкова“, добави Ролс.

- реклама -