Айнтрахт, фенове
Феновете на Айнтрахт показаха, че имат огромни сърца

Фенове на Айнтрахт дариха деца с билети за финала на Лига Европа

Фенове на Айнтрахт Франкфурт дариха деца от Баку с билети за финала на Лига Европа. Билетите са били купени още през март с надеждата, че орлите ще стигнат битката за трофея. Тимът обаче отпадна на полуфиналите от Челси. Съперник на сините от Лондон на финала е Арсенал.

Принципно подобни билети могат да се продават по различни сайтове. Тази година обаче УЕФА затегна правилата и подобна продажба е невъзможна. Отказването също, защото означава проблеми при бъдещи покупки на билети. Желаещите във Франкфурт да се възползват от билетите пък са малцина заради дългото и скъпо пътуване до Баку.

Така запалянковците решили да дарят билетите на местни деца. Те се свързали с местния клон на SOS-Kinderdorf в Баку и дарили билетите си за финала. Скоро обаче бройката билети надхвърлила броя на децата в дома. Така хората в Баку се свързали с други оганизации, които се грижат за деца в риск. Някои фенове пък купили билети специално, за да ги дарят на децата от Баку. Общата бройка скоро станала 300.

Организаторите освен това започнали кампания за набиране на средства. Целта им е 2000 евро, в момента са събрани 1000. Те ще бъдат дарени на SOS-Kinderdorf в Баку. Освен това малцината пътуващи от Франкфурт за финала ще вземат със себе си сериозни количества тениски и шалове на Айнтрахт. „Орлите не стигнаха до Баку, но няколко мишчици ще го направят“, е мотото на кампанията.

УЕФА одобри дарението на феновете на Айнтрахт

От евроцентралата също има добра новина. Принципно подобно дарение е в разрез с правилата на УЕФА. От централата в Нион обаче са одобрили идеята и реализацията ѝ. И едно е сигурно – вечерта ще е много специална за децата. За повечето от тях това ще е първият случай, в който не са в леглата в 21:00 вечерта. Началният час на финала е 23:00 местно време.

- реклама -