Оксана Чустовитина

Феноменалната Оксана Чусовитина направи първа тренировка във Варна

Уникалната Оксана Чусовитина пристигна във Варна и направи първа тренировка в Двореца на културата и спорта (ДКС).

На 27 май (четвъртък) в Морската ни столица стартира Световната купа по спортна гимнастика с квалификации, които ще продължат и в петък. На 29 и 30 май са финалите.

45-годишната Чусовитина се готви за своята осма Олимпиада. За нея това е първи старт преди игрите в Токио. “Щастлива съм, че за втори път съм във Варна“, каза узбекистанската гимнастичка. Чакам с нетърпение състезанието, за да видя до къде съм стигнала с олимпийската подготовката“.

Чусовитина е абсолютен феномен в спортната гимнастика, като е записана в рекордите на Гинес със седемте си участия в Олимпиади.

Тя има медали за три държави – СССР, Германия и Узбекистан. Нейното първо голямо състезание е Световното първенство преди 31 години, когато тя е едва на 15.

Първа тренировка в ДКС направиха и българските състезатели. Дейвид Хъдълстоун, който има квота за Токио, ще стартира на кон с гривни, халки, прескок и успоредка. Йордан Александров ще ни представя на висилка, успоредка и земя, Димитър Димитров – земя и прескок, а Теодор Трифонов – халки, висилка и кон с гривни.

При дамите ще играят – Десислава Маслева, Елизабет Николова, Валентина Рашкова и Виктория Чакова. Всички 250 души, пристигнали у нас за Световната купа, са настанени в “Аполо спа ризорт” в комплекс “Златни пясъци”.

- реклама -