FENDI

FENDI направи забележително ревю край Колизеума в памет на Лагерфелд – СНИМКИ

FENDI направиха забележително ревю на римския хълм Палатин, на който се намира и емблематичния Колизеум. Последната колекция на Силвия Вентурини Фенди е посветено на покойния Карл Лагерфелд, който бе главен дизайнер на модната къща цели 54 години до деня на смъртта си.

„Нашият древен град е бил основан точно тук. На този хълм някога Ромул е поставил първия камък на Рим. Това място бе мечта на Карл да направим ревю“, сподели Вентурини след представянето на колекцията Есен-Зима 2019/2020. На ревюто присъстваха звезди като Джейсън Момоа и Катрин Зита Джоунс.

Силвия Вентурини Фенди обясни, че колекцията е почит към покойния дизайнер и революцията в модата, която е успял да постигне. По думите й той трансформирал FENDI – компанията, основана от нейните бабa и дядо Адел и Едуардо Фенди през 1925 г., в глобален и луксозен бранд. „За мен той завеща на модата не само уникални знания и методи, но и ни научи как да разчупваме границите и да вдигаме бариерите. За Лагерфелд нямаше нищо невъзможно“, описа тя покойния моден ас.

Най-интересното от колекцията разгледайте тук:

 

- реклама -