Фейсбук влиза в запознаствата

момче, наръгано Фейсбук пост
Фейсбук стартира тестване на приложение, което улеснява виртуалната комуникация между потребителите, включително с цел за по-нататъшни срещи.

Това съобщи интернет порталът Вердж.

„Търсенето на нови запознанства е нещо, което потребителите на Фейсбук правят от дълго време“, каза шефът на проекта Нейтън Шарп.

„Искаме да бъде вече по-лесно и по-удобно. Смятаме, че сега е най-доброто време за това. „

Услугата се тества в Колумбия и засега е интегрирана само за мобилно приложение. Използването й е разрешено за лица на възраст над 18 години. В момента приложението е напълно безплатно.

Тези, които искат да се регистрират в услугата, трябва, да отговорят на редица въпроси и да обяснят какви са техните цели. Те ще трябва също да изяснят местонахождението си, което ще бъде проверено с помощта на глобалната навигационна система за GPS. Така ще могат да намират кандидати за запознанство в радиус от 100 километра. Собствениците на мобилни устройства, работещи с операционни системи iOS могат да качват до 9 свои снимки, а потребителите на Android – 12 снимки. Те могат да бъдат взети от профили във Фейсбук или Инстаграм, както и от фото галерията на смартфона.

Системата ще запознава кандидатите с профила, даден от потребителите на данни, техните интереси, наличието на общи приятели. Списъкът с предложените лица няма да включва тези, които вече се намират в „списъка с приятели“ във Фейсбук. Потребителите ще могат да изпращат заявки за начало на диалог до общо не повече от 100 души, които са предизвикали интереса им.