Facebook данни потребители Кеймбридж аналитика съобщения

Фейсбук“ обяви първите собствени новинарски емисии

„Фейсбук“ анонсира първите си авторски новини и така се присъедини към други онлайн платформи, произвеждащи видеоклипове, които се конкурират с телевизията.

Новините ще бъдат създавани за социалната мрежа от различни партньори, включително „CNN“, „Fox News“, „ABC News“ и „Univision“.

Телевизиите ще изпълняват видео услугата по заявка на социалната мрежа за програма, наречена „Facebook Watch“

„Фейсбук“ съобщи, че стартирането на новинарски предавания има за цел да предложи на своите членове „доверено“ съдържание след опасенията, че платформата е била използвана за разпространение на дезинформация.

„По-рано тази година поехме ангажимент да създадем новини, които са надеждни, реално информативни и локални. Като част от този ангажимент ние създаваме специална секция в рамките на „Watch“ за новинарски предавания, създадени изключително за „Фейсбук“ от издателите на новини. С това усилие тестваме проект за висококачествено и своевременно новинарско съдържание на платформата“, обясни един от партньорите на компанията Кембъл Браун.

Първите излъчвания включват „On Location“ на ABC, с принос на журналисти от мрежата по цял свят, „Anderson Cooper Full Circle“ на CNN и „Fox News Update“, водено от директорът на новините във „Fox“, Шепард Смит.

- реклама -