Facebook Фейсбук секретни чатове кодиране

„Фейсбук“ и НАСА с видео чат с космоса

Основателят на „Фейсбук” Марк Зукърбърг ще бъде водещ на пряк видео чат с астронавти на Международната космическа станция.

Потребителите на социалната мрежа имат възможността да зададат въпросите си към космонавтите и да наблюдават събитието чрез функцията за живо видео излъчване „Facebook Live”, която в момента е силно промотирана от Зукърбърг и подчинените му.

В разговора ще участват астронавтите на НАСА Тим Копра и Джеф Уилямс, както и британецът Тим Пийк от Европейската космическа агенция. Тримата в момента се намират на борда на орбиталната станция.

Началният час на събитието е 19:55 българско време. Преди това желаещите могат да зададат своите въпроси във „Фейсбук” страницата на събитието.

„Какво е да живееш и работиш в условията на микрогравитация в орбита около Земята? Каква „извънземна” наука се случва в лабораториите на космическата станция? Как изследванията в Космоса помагат за подготовката на изпращането на хора на Марс?”, са част от примерните въпроси, с които НАСА събужда въображението на желаещите.

- реклама -