Александра Фейгин
Снимка: БОК, Йордан Петков

Фейгин се класира за волната програма на Европейското

Александра Фейгин се класира за волната програма на Европейското първенство по фигурно пързаляне в Еспо (Финландия).

20-годишната Фейгин се нареди 17-а в кратката програма. Тя получи за изпълнението си оценка от 54.31 точки (29.09 за технически елементи и 25.22 за компоненти). Това е най-добър резултат за нея този сезон. Тя изпълни троен флип, комбинация от троен тулуп-троен тулуп и двоен аксел.

Фейгин игра чисто, но техническият панел беше строг към нея, отчитайки четвърт оборот по-малко за тройния флип и непълна ротация за комбинацията от два тройни тулупа. Така крайната ѝ оценка за технически елементи при преразглеждането след края на изпълнението се оказа доста по-ниска.

Общо 29 фигуристки участваха в състезанието, а първите 24 се класираха за волната програма. Тя ще се изигра в събота от 13.00 часа. Българката ще бъде с осми стартов номер във втората от общо четири групи.

Анастасия Гурбанова (Грузия) поведе след кратката програма с рекордната в кариерата ѝ оценка от 69.81 точки. Тя победи световната вицешампионка и фаворитка Льона Фендрикс (Белгия, 67.85 точки). Трета е 16-годишната дебютантка Кими Репонд (Швейцария, 63.83 точки).

- реклама -