Роджър Федерер
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Федерер пропуска за първи път Аустрелиън Оупън

Роджър Федерер взе решение да не участва в Откритото първенство на Австралия през 2021-а. Той ще пропусне турнира в Мелбърн за първи път от 1999-а. За 21 години в Австралия той завоюва шест титли (2004, 2006, 2007, 2010, 2017, 2018). Общо швейцарецът има 20 титли от Големия шлем.

Федерер претърпя две операции на коляното през февруари и не е играл оттогава. Първият турнир от Шлема този сезон ще започне на 8 февруари. Иначе последният му мач беше именно на Аустрелиън Оупън. Той загуби на полуфинал от бъдещия шампион Новак Джокович.

В средата на декември той бе определен за най-добър спортист на Швейцария за последните 70 години. На церемонията по награждаването Федерер призна, че възстановяването му не протича толкова бързо, колкото е било планирано, но прогресът е очевиден.

„В крайна сметка Роджър остана без време, за да се подготви за строгите условия на играта от Големия шлем и е много разочарован, че няма да дойде в Мелбърн през 2021 г. Аустрелиън Оупън винаги е заемал специално място в неговото сърце“, каза шефът на турнира Крейг Тайли.

- реклама -