Роджър Федерер

Федерер дарява $500 000 за децата от Украйна

Роджър Федерер обяви, че ще дари $500 000 чрез фондацията си за децата от Украйна. Откакто Русия започна инвазията си в Украйна, страната беше напусната от над 3 млн. души. Вътрешните мигранти в Украйна са над 7 млн. Огромен процент от тях са жени и деца.

„Със семейството ми видяхме ужасяващи, сърцераздирателни кадри от Украйна. Ние сме с тези, които страдат. Ние искаме мир“, написа бившият световен номер едно. „Ще помогнем за осигуряване на грижа за децата, които имат нужда от нея. Знаем, че това, което преживяват е ужасно травмиращо“, добави 40-годишният швейцарец.

Федерер е поредната голяма фигура, която се включва в подкрепа на засегнатите от руската инвазия в Украйна. По-рано тази седмица Реал Мадрид обяви, че ще дари един млн. евро за благотворителни дейности в Украйна. Ювентус изпрати автобуси да превозват бежанци от Унгария към Италия. Освен това осигурява медицинска помощ на пристигналите. Шотландия и Полша ще играят контрола, приходите от която ще отидат за пострадалите в Украйна. Юта Джаз пък ще плати 32 000 нощувки за бежанци. Анди Мъри пък обяви, че ще дари всичките си приходи от тази година за деца, пострадали от войната. Мъри е и посланик на Unicef за Великобритания.

- реклама -