ФБР бомбаджия пакети експлозия Тексас Остин

ФБР разследва сериен бомбаджия, нова експлозия в склад на FedEx в Тексас

Пакет-бомба избухна рано във вторник в дистрибуторски център на FedEx в Тексас.

Нападението идва само два дена след най-новата поредица от взривове в Остин, приписвани на сериен бомбаджия.

Този път експлозията разтърси офис в град Шерц, в района на Сан Антонио. Според докладите един служител е бил ранен.

ФБР, съобщи, че пакетът е бил адресиран до Остин, щатската столица.

Стотици полицаи и агенти на ФБР търсят загадъчен „сериен бомбаджия“, след като взривът в неделя в Остин – четвъртият този месец – рани сериозно двама млади мъже.

Полицията съобщи, че експлозията е била свързана с три предишни взрива в Остин.

„Ние очевидно работим по случай, свързан със сериен бомбаджия в този момент“, каза шефът на полицията в Остин Браян Манли пред репортери.

Но той допълни, че полицията не е могла да определи мотива за бомбените атентати, които досега са убили двама души и са ранили други четирима в града с население от близо един милион души.

„Дали това е тероризъм? Дали става дума за омраза?“, попита Манли. „Както казваме от самото начало, не искаме да определяме станалото като тероризъм, като омраза, защото не знаем достатъчно.“

При предишни взривове двама афроамериканци бяха убити от пакет, оставен на тяхната врата, което предизвика съмнения за възможен израз на расова ненавист. При експлозията също така беше ранена и жена от латиноамерикански произход.

В същото време Манли каза, че при експлозията в неделя са били ранени двама млади бели мъже, които вървели по улицата в спокоен квартал. Така че най-вероятно става дума за случайна експлозия.

Властите са определили награда от 115 000 долара за информация, която би довела до задържането на неизвестния бомбаджия.

- реклама -