на евродепутат

Фараж: Няма да се откажа от мястото си на евродепутат

Найджъл Фараж обяви, че няма да се откаже от мястото си на евродепутат, въпреки призивите да се оттегли. Лидерът на британската евроскептична и антиимгрантска „Партия на независимостта“ обяви, че няма никакво намерение да напусне Европейския парламент преди официалното излизане на Великобритания от ЕС, предаде ДПА.
„Аз ръководя най-голямата британска парламентарна делегация в ЕП и няма да се откажа“, каза Фараж. По думите му той и останалите депутати от групата му ще участват активно по всички дебати за „Брекзит“, които предстоят в Европарламента.

Вчера Найджъл Фараж бе остро критикуван и дори освиркан в пленарната зала в Брюксел заради антиевропейската си позиция. Стигна се дори до остра размяна на реплики между него и председателя на ЕК Жан – Клод Юнкер, след като британския политик прекъсна с подвиквания речта на най-висшия еврокомисар.

Юнкер
Жан-Клод Юнкер поздравява Найджъл Фараж в Брюксел

„Това е последният път, в който аплодирате тук“, заяви Юнкер, объръщайки се към Фараж и останалите британски евродепутати. Председателят на ЕК посъветва британците да не присъстват повече на заседанията в Брюксел, след като страната им е гласувала за Брекзит.

„Kогато дойдох тук преди 17 години и казах, че искам да поведа кампания за излизането на Великобритания от ЕС вие всички ми се присмяхте. Е, не виждам да се смеете сега. – контрира британеца.
52-годишният политик беше сред водещите фигури в кампанията за Брекзит преди референдума, в който 52% от гласоподавателите решиха страната да напусне ЕС.
Целият парламент на Европа, както и Европейската комисия настояват Великобритания да стартира незабавно процедурата за напускане на блока.
 

- реклама -