Фараж

Фараж: Имах добра среща с Тръмп, той наистина вярва в Брекзит

Лидерът на Партията на Брекзита Найджъл Фараж се срещна с американския президент Доналд Тръмп, който е на посещение във Великобритания, предадоха световните агенции.

По-рано Тръмп обяви, че смята Фараж за приятел и го нарече „умен човек“, припомня Ройтерс.

„Добра среща с президента Тръмп – той наистина вярва в Брекзит и се наслаждава на визитата си в Лондон“, написа Фараж в Туитър.

Фараж бе един от първите британци, които посетиха Тръмп в Ню Йорк след победата му на президентските избори през 2016 г.

Доналд Тръмп вярва в Брекзит, но се тревожи, че той продължава много дълго, заяви Фараж след срещата си с президента.

„Много харесвам Найджъл. Той има много да предложи – той е много умен човек“, каза през уикенда Тръмп в интервю за вестник „Сънди таймс“.

По-рано днес Тръмп заяви, че британският премиер Тереза Мей заслужава голямо уважение за усилията ѝ във връзка с Брекзит.

Сделката на Мей за Брекзит на три пъти беше отхвърлена от британските депутати, а Фараж, който е евродепутат, е един от най-яростните критици на Мей. Фараж твърди, че Великобритания не бива да се страхува да напусне Европейския съюз без сделка.

Срещата между Фараж и Тръмп се състоя в Уинфилд хаус, резиденцията на американския посланик във Великобритания, разположена в Риджънтс парк и в която по традиция отсядат президентите на САЩ при посещенията си в британската столица, отбелязва ТАСС.

- реклама -