Йорданка Фандъкова, зелени зони, паркиране София столица спортна

Фандъкова все още не е решила дали ще се кандидатира отново за кмет на София

В момента все още е рано да се вземе решение дали Йорданка Фандъкова ще се кандидатира за нов мандат.

Това стана ясно от думите на настоящия кметът на София Йорданка Фандъкова в „Денят започва“ по БНТ.

„Ще си задавам всички въпроси след няколко месеца, ще го обявя публично“

Фандъкова коментира, че всеки ден ѝ задават въпроса дали ще се кандидатира за нов мандат и посочи, че когото има готово решение ще го съобщи на всички. „Ако кметовете сме чакали последната година, за да покажем какво можем да направим, то много лошо за нас. Винаги съм казвала, че нашата работа се оценява през цялото време, че кампанията за следващите избори започва от първия ден“, категорична бе кметът на столицата.

Тя уточни, че през 2019 г. са заложени 15 обекта за ремонт, като акцентът на Столична община са кварталите и улиците. „Изискват се време и усилия да напреднем. Мисля, че показахме, че с усилия и последователна работа успяваме базовата инфраструктура да подобряваме. Миналата година имахме 40 обекта. Нека да припомня участък от бул. „България“, който за първи път, откакто е изграден цялостно се реконструира. Няма как да не искаме да продължим това, защото виждаме разликата“, коментира кметът на София. Тя уточни, че се залага още един участък от бул. „Тодор Каблешков“. 2019 г. ще бъде годината на метрото, само преди 10 години метрото имаше 10 км, докрая на тази година ще са 40 км“, допълни още Фандъкова.

Кметът припомни, че в последните 10 години София непрекъснато е строителна площадка и това няма как да бъде по друг начин, тъй като града е трябвало да бъде „възстановен“.

- реклама -