Фандъкова: В ход е вторият етап на цялостната реконструкция на две улици в район „Илинден“ (Снимки)

Фандъкова: В ход е вторият етап на цялостната реконструкция на две улици в район „Илинден“. От началото на март беше възстановена работата по втория етап от цялостната

реконструкция на ул. „Кукуш“ и ул. „Йосиф Щросмайер“

в район „Илинден“, каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти по време на проверка на ремонта на ул. „Кукуш“.

Улицата беше в много лошо състояние, затова беше включена в инвестиционната програма още миналата година, обясни кметът. Ремонтът е разделен на два етапа: основен ремонт на ул. „Кукуш“ и основен ремонт на ул. „Йосиф Щросмайер“.

Фандъкова обясни, че една от причините

ремонтът да бъде осъществен на два етапа, е родителите и децата да достигат безпроблемно до детската градина, която се намира на ул. „Кукуш“, съобщава БТА.

Канализацията е изпълнена, а водопроводът

се довършва, след което ще започне работа по изграждането на осветлението, обясни Фандъкова и допълни, че когато ремонтът на ул. „Йосиф Щросмайер“ приключи, ще бъде положен износващият слой асфалт и на двете улици.

Кметът на София каза, че остават още два етапа,

които ще продължат след май месец, като обясни, че това е един от големите 9 обекта, по които се работи в рамките на тази година.

Тези огромни инвестиции в базовата инфраструктура не ги спираме, дори и в най-тежките кризи, защото това е важно за хората, заяви Фандъкова. В същото време районните кметове имат пълна свобода да започнат ремонта на тротоарите по новата програма, като

кметът на район „Илинден“ вече е започнал, допълни тя.

Фандъкова, обясни, че от днес стартира и планираното миене на улици, за да се поддържа добрият вид на столицата.

Кметът на София коментира и решението на Общинския съвет за преместването на „Паметника на Съветската армия“, като обясни, че в момента тече срокът, в който областният управител трябва да отговори каква е процедурата за

всяко решение на Общински съвет

и дали има намерение да върне решението или не. Последната дата е 23 март, след което вече ще пристъпим към изпълнението, каза Фандъкова и обясни, че изчакват да влезе в сила решението на Общинския съвет.

По повод протестите на жителите на столичния район „Младост“ срещу застрояването в района, Йорданка Фандъкова каза, че няма издадено разрешително за строеж при метростанция „Г. М.  Димитров“.

„Надявам се хората да са наясно със ситуацията

в момента, каза кметът и допълни, че няма никакво движение по строежа. Все още няма становище по отношение на премахването на дърветата в района. Това решение трябва да се одобри и разгледа в комисията на Общинския съвет“, обясни още кметът.

- реклама -