Фандъкова поиска да спрат ремонта на Околовръстното

Фандъкова поиска да спрат ремонта на Околовръстното

Поисках от Агенция „Пътна инфраструктура“ да спре аварийния ремонт на фугите на моста над бул. „Симеоновско шосе“, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Заради ремонта на моста в петък на Околовръстното шосе на София се образуваха километрични здръствания.

„Искам да уверя всички граждани, че си даваме сметка за огромното затруднение, което има през този месец с движението в София“, заяви Фандъкова.

По думите й, когато се пусне изцяло движението по бул. „Цариградско шосе“ в района на „Орлов мост“, тогава от АПИ трябва да започнат ремонта на бул. „Симеоновско шосе“. Тя поясни, че ремонтните дейности в района на Орлов мост трябва да приключат в края на следващата седмица.

Движението през Орлов мост в столицата ще е затруднено още седмица

В неделя ще бъде пуснато движението по северното платно на бул. „Цариградско шосе“ при Орлов мост и ремонтните дейности ще се преместят в южното платно (в посока Плиска).

При ремонта на южното пътно платно на бул. “Цариградско шосе“ ще се извърши и частичен ремонт на участък от бул. “Евлоги и Христо Георгиеви“.

„Поискахме частично да се ремонтират и участъци от булевард „Евлоги и Христо Георгиеви“. В следващите дни движението по този булевард ще бъде затворено от ул. „Гурко“ до Орлов мост. Там също има коловози. Не можем да си позволим изцяло да бъде реконструиран този участък и затова той ще се ремонтира частично“, съобщи още столичният кмет Йорданка Фандъкова.

- реклама -