Фандъкова: Почистваме улиците, но сме в зимна обстановка

89 снегорина почистват улиците в София, общо 190 машини са в готовност да се включат при нужда. Работата продължава през последните часове, но шофьорите трябва да имат предвид, че сме в зимна обстановка, заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

При извършените проверки е установено, че всички машини са заредени със сол и инертни материали. На терен са и представителите на Столичния инспекторат.

Направена е обработка на всички трасета, почистват се спирки, подходи към метростанции. Веднага след това започва почистването на тротоарите, както и на вътрешноквартални улици, опасни и стръмни участъци и улици.

Плащаме само за реално свършена работа

Ако някой не си свърши работата, подлежи на сериозни санкции. Такива санкции са налагани миналата година, допълни Фандъкова.

През нощта са извършени частични обработки на опасни и стръмни участъци в планинските райони „Витоша” и „Панчарево”. Опесъчаване е извършено на планинските пътища „Бояна – Златни мостове” и „Драгалевци – Алеко”. В момента градският транспорт се движи по всички линии.

- реклама -