Фандъкова

Фандъкова: Отделихме 90 млн. лева за ремонти на училища и градини през 2019 г.

Поредна инспекция на училище в ремонт направи столичният кмет Йорданка Фандъкова. Този път тя избра 86 основно училище „Св. Климент Охридски“ в квартал Владая.

„В училището се прави много голям ремонт, за съжаление, обаче, тук учат едва 120 деца при капацитет от 500“, отбеляза Фандъкова.

Тази година общината е инвестирала над 90 млн. лева за ремонти от различни източници на финансиране

Училището във Владая ще бъде изцяло санирано. По време на много студените дни миналата зима то беше принудено да спре училищните занятия. Подменя се осветление, отоплителна инсталация и дограма.

„Подобен мащабен ремонт за саниране е включено и Второ училище във район „Витоша по Националния доверителен екофонд. В рейона за последните години сме инвестирали над 10,5 млн.лева училища и детски градини“, отчете Фандъкова.

Освен санирането на училището, предвижда се разширение на детската градина, ще бъдат открити три нови групи. Разширяват се и детските градини в „Павлово“ и „Княжево“. Разширява се и училището в „Симеоново“.

„Това е един от натоварените райони. Знаем тук има много млади семейства. Надявам се и директорът на училището да привлича децата, защото се учи на една смяна“.

Кметът е получила уверението, че ремонтът на училището ще приключи преди 15 септември.

83 са училищата и детските градини, които се ремонтират това лято.

- реклама -