Фандъкова

Фандъкова: Отдавна свикнахме с подмятанията на президента, но не отиват на институцията

Отдавна свиквахме с подхвърлянията на президента и това, че той взема определена страна. Подобни твърдения, подхвърляния, не отиват на институцията.

Това заяви пред bTV столичният кмет и зам.-председател на ПП ГЕРБ Йорданка Фандъкова по повод изказването на Румен Радев в сряда за отношенията между премиера Бойко Борисов и Делян Пеевски.

„Аз мисля, че отдавна свикнахме с подобни подхвърляния и подмятания. Това са неща, които ще се случват до изборите, може би и след това. Подобни твърдения и подхвърляния не отиват на институцията“, категорична бе тя.

Фандъкова посочи, че президентът Румен Радев трябва официално да определи датата на изборите, за да започне подготовката за тях.

„Изцяло в правомощията на българския президент е да определи датата на изборите. Преди известно време чухме една дата – 28 март. Все още официално това не е обявено. Господин Радев трябва да определи, надявам се по-бързо, за да може и подготовката да започне, защото тя не е лесна“, посочи кметът на София.

Тя посочи, че ГЕРБ не очаква подкрепа и не е в коалиция с никоя партия.

„Никога не сме получавали подкрепа от БСП. Вие знаете, че ГЕРБ е партия, която никога не се е съюзявала и не е търсила подкрепа. По време на изборите и след тях други са партиите, които са били в коалиция с БСП“, категорична беше Фандъкова. По думите й най-важното в случая е „да се даде правото на всеки български гражданин да гласува, независимо дали е под карантина или не, както и да се осигури безопасността на всички.

Относно ситуацията с разпространението на коронавируса, кметът на столицата заяви, че се действа по подготовка на втората фаза от ваксинацията. Както вече стана ясно в нея влизат учителите.

В момента проучваме каква част от персонала в училищата и по предложение на Столичния общински съвет – в детските градини, учители и помощен персонал, лелките, искат да се ваксинират. Изготвят се списъци, каза Фандъкова.

- реклама -