Йорданка Фандъкова, кмет, София, детски градини, строителство

Фандъкова опроверга Петков: Тази година е най-силната за строителство на детски градини

Кметът на София Йорданка Фандъкова отговори за детските градини на премиера Кирил Петков, като заяви, че тази година е най-силната година за строителство.

Преди дни говорителят на правителството Лена Бориславова, че премиерът и министърът на образованието Николай Денков ще поканят на среща Йорданка Фандъкова, за да обсъдят проблема с изграждането на нови детски градини в София.

„Не мисля, че има недоверие от страна на премиера Кирил Петков. За 2020 г. са отпуснати общо 65 млн. лева на Столичната община с две постановления още първата година, като част от строителството, което сме финансирали, сме разплатили 9,6 млн. лв. от тях. Тази година е най-силната година за строителство“, каза фандъкова.

Тя добави, че до края на годината ще са разплатили общо около 39 млн. лева от тях и ще останат около 26 млн. лева, с които ще разплатят градините, които се строят в момента и ще завършат следващата година.

„Около 2000 са 3-4 годишните деца в София, за които няма място в детските градини и за които се опитваме да напреднем най-много“, каза още Фанъкова.

- реклама -