Фандъкова Крусев зам.-кмет по транспорта въздух

Фандъкова не съжалява, че не е приела да е кандидат-президент на ГЕРБ

Столичният кмет Йорданка Фандъкова не съжалява, че не е приела да бъде кандидат-президентът на ГЕРБ.

На въпрос дали би приела да бъде следващият служебен премиер, Фандъкова отговори:

„О, моля ви се. Идва нова възможност и пак започвате да ме спрягате. В момента не виждам криза, защото правителството работи и днешното заседание на Министерския съвет го показа”.

Според столичния кмет държавата трябва да продължи да работи, а поведението на премиера и целия кабинет в настоящата ситуация е отговорно.

„Работиха, приеха всички предложения и доклади, които бяха направени за днес и вярвам, че така ще продължи следващата седмица до тогава, докато има ново правителство. С поведението си ясно показват, че това е важно. За мен като кмет също е важно държавата да работи”.

Според Фандъкова всеки в партия ГЕРБ носи отговорност за загубата на Цецка Цачева.

„Разбира се, че отговорност всеки от нас носи – не само всички кметове, които сме част от ГЕРБ. Анализите ще си ги направим. Ще си разговаряме. Мисля, че никой не е говорил за оставки на кметове. Имаме механизми, по които ще разговаряме. Работим последователно и мисля, че всичко, което е в плановете ни се случва също толкова последователно”.

Столичният кмет очаква големите проекти в София да продължат и през следващата година.

По повод протеста на жителите на кв. „Младост“, където неочаквано багери опитаха да разкопаят поляна и да започне застрояване, Фандъкова беше категорична, че подкрепя исканията на протестиращите и новоизбраната кметица на района.

„Ситуации и случаи от миналото не могат да бъдат прекратени изведнъж. За конкретния случай съм възложила проверка. Стана ясно, че строителството на този терен е предвидено още с план от 80-те години. Главният архитект е издал разрешение за строеж още преди началото на протестите. Не трябваше да се започва строителство в момент, в който има новоизбран кмет. Едно е да е законно, друго да е морално и целесъобразно”.

В опит да се намери разрешение на заплетения казус кметът на „Младост“ Десислава Иванчева ще се срещне с главния архитект на София.

От своя страна Йорданка Фандъкова е възложила цялостна ревизия на издадените строителни разрешителни от районната администрация в „Младост“.

- реклама -