Фандъкова: Не можем да върнем всички ученици в клас

Предстои да бъде обсъдено поетапното връщане на децата от 6 до 12 клас в училищата, съобщи на брифинга в Министерски съвет относно разпространението на коронавируса у нас кметът на София Йорданка Фандъкова.

Категорично след 27-ми ноември не можем да върнем всички ученици в клас, заяви Фандъкова. Според нея към този момент мерките дават резултат.

От думите на кмета стана ясно, че темата ще бъде обсъдена в началото на следващата седмица, като се събират и предложения от директорите на училищата.

Фандъкова съобщи, че вече в девет ДКЦ има създадени COVID кабинети. Днес започва работа такъв и в 24-то ДКЦ, а в петък в 25-та поликлиника. Така в 11 от общинските поликлиники в столицата гражданите ще имат възможност да се преглеждат и да правят изследвания.

Тя посочи, че за изминалите пет дни през кабинетите в поликлиниките са преминали близо 1600 души, като почти всички са тествани с антигенни тестове. Положителните са 453 или 29%.

Столичният щаб утре ще обсъди и действията относно наближаващите Коледно-Новогодишни празници и провеждането на коледни базари.

- реклама -